15 de maig del 2013

Calella Ciutat Gegantera 2013


El cap de setmana de l’11 i 12 de maig vam assistir als actes de la XXVIII Ciutat Gegantera de Catalunya, que aquest any se celebrava a Calella. 

Divendres una petita delegació de la colla gegantera de Breda va anar a fer un reconeixement del terreny i va assistir al pregó i als concerts de Brams, Ebri Knight i Els Catarres, on vam poder veure fins a quin punt s'havia mobilitzat tota la ciutat amb la festa gegantera. 

Dissabte a la tarda vam carregar gegants, gegantons, capgrossos i instruments i ens vam dirigir cap al passeig Manuel Puigvert, a tocar de la platja, on vam gaudir d'una impressionant plantada de gegants; hi havia unes 200 figures! La fila de gegants a banda i banda del passeig que s’allargava fins allà on arribava la vista, era un espectacle impressionat ple de colors. Fins que no començà la cercavila, vam poder distreure’ns amb la mostra de balls que ens van oferir les colles de Calella, Sant Pol —que ens van fer el ball de l'Almorratxa—, Cervera, Barcelona ciutat —els gegants més antics de Catalunya—, i moltes altres colles de nans i gegantons. Durant la mostra de balls, els gegants de l'Agrupació, en Treball i na Cultura van obsequiar-nos amb el Ball de l'Aniversari, interpretat pels grallers de Masquefa, Ciutat Gegantera 2012.


A les 8 de la tarda va començar la cercavila nocturna per uns carrers de Calella plens a vessar de gent i vam encaminar-nos cap a l'escola Pia (si en aquells moments algú de vosaltres va voler passar per la gran i majestuosa carretera N-II, devia notar que hi havia prop d'una setantena de colles creuant-la. Us demanem disculpes!). La cercavila va acabar amb la tancada de gegants i així poder descansar i agafar forces per a les cercaviles de diumenge al matí, fet que va proporcionar imatges com aquesta:


Mentre els gegants anaven a dormir, més de 1.100 persones ens vam agrupar al pati de l'escola Pia per celebrar el sopar geganter amb una fideuà amenitzada per la música del grup Els Roger —amb els seu repertori d’havaneres i cançons clàssiques per als més nostàlgics. Acabat el sopar alguns vam enfilar el viatge de tornada cap a Breda i els festaires es van quedar als concerts de la JET SET i l'Orquestra Mitjanit. Els més aventurers van haver de tornar de matinada amb el taxi-grua a casa... avaries inoportunes! 

Agraïm la colla de Calella per la magnífica organització d’aquesta multitudinària trobada. Moltes gràcies! Us desitgem un bon any de Ciutat Gegantera!

La propera, aquest diumenge 19 de maig al camp de futbol de Breda, amenitzant el VIII torneig de futbol base Marcel·lí Trunas.

A reveure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada