Uneix-te a la colla


T’AGRADEN ELS GEGANTS? 


Vols ser un geganter de la Colla de Breda? Si és així, aquí trobaràs tota la informació que necessites per formar-ne part. Aquestes són algunes de les coses que has de conèixer sobre el funcionament de la nostra colla.

Qui pot ser geganter de Breda?


La colla està oberta a tothom qui vulgui, i cadascú hi pot trobar la funció que més li agradi.

Quines són aquestes funcions?

 

Els membres de la colla poden ser:
  • Portadors: són els encarregats de fer moure i ballar les figures de la colla.
  • Músics: posen la música i el ritme a les nostres cercaviles. Els instruments que fem servir són les gralles i els timbals.
  • Fotògrafs: són els que fan les fotos i els vídeos per als àlbums de les sortides que després pengem al nostre bloc i al Facebook.
  • Acompanyants: encara que sembla que són els que menys funcions tenen, ajuden en moltes tasques. Reparteixen aigua entre els músics i els portadors, animen als qui estan cansats…
  • Periodistes: són els encarregats d’escriure notícies sobre les cercaviles i trobades on anem. Aquests escrits sortiran al bloc, al Facebook i a altres llocs.
  • Balladors: a les cercaviles, sempre es toca algun ball o altre per divertir-nos. I aquests queden molt millor si hi ha balladors.

A quina edat es pot ser geganter?

 

No hi ha edat mínima per entrar a la colla. D’aquesta manera, els nens i nenes més petits ja s’acostumen a les figures gegantines i els hi perden la por.

Els menors de 15 anys han d’estar en tot moment acompanyats per un adult que se’n faci responsable. Els que tinguin entre 15 i 18 anys poden venir sols a les trobades, però el seu comportament ha de ser correcte.

Quina funció puc dur a terme dins la colla?

 

La que més t’agradi.

Per ser músic només s’han de tenir ganes d’aprendre a tocar la gralla, el timbal o la caixa i venir als assajos. La colla t’ensenyarà tot el necessari per a fer sonar l’instrument escollit i te’n deixarà un durant els primers dies, per a la presa de contacte. Si finalment decideixes tocar-lo, hauràs d’adquirir el teu propi.

Per ser portador de gegants, gegantons o capgrossos, s’ha de tenir l’alçada suficient i la força necessària per poder moure la figura triada.
Si vols ser fotògraf o periodista, només necessites una càmera o un bolígraf a la mà i venir a tantes trobades com puguis.

I si vols ballar, mentre els músics aprenen les danses, els balladors aprendreu com ballar-les. També farem assajos conjunts, així serà més divertit.

Cadascú pot fer més d’una funció, si vol.

Per acabar, vols ser geganter de Breda?

 

Si la resposta és “Sí, i tant!!!”, omple el formulari que trobaràs a l'apartat de formulari d'inscripció o envia'ns un correu electrònic a gegants.breda@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada