23 de maig del 2009

17 Maig, Ripoll (casament de pagès)


Aquest diumenge hem participat a la Festa de la Llana i Casament a Pagès.

S’hi van casar la Núria Salvadó i en Jaume Carbonell, ella de Sant Joan de les Abadesses i ell, d’Ogassa. La consellera de Salut, Marina Geli, i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, van ser els padrins dels nuvis.

Després, com a seguici, hi érem gegants, capgrossos, castellers, músics i els cavalls que carregaven el dot de la núvia.


Vam sortir tots de la plaça del davant del monestir tot tocant i ballant fins arribar a la plaça de Sant Eudald, on els castellers van fer arribar a la núvia el seu ram, fins al balcó d'un segon pis, mitjançant una llarga faixa de tela negra. A baix, l'esperava el nuvi, i després tots dos, a cavall i ben acompanyats per tots, vam tornar a enfilar cap al monestir.
 

Mentre ells eren dins casant-se, les quatre parelles de gegants vam ballar i fer festa fins que els nuvis van sortir (gegants de Sant Pau de Segúries, Ripoll, Ogassa i Breda. També hi havia els Sagals d’Osona fent castells i l’esbart dansaire de la gent gran)
 

Quan els nuvis van sortir, l’esbart dansaire els va ballar el ball de l'Espunyolet.

En definitiva, una de les millors sortides que hem fet en molt de temps. Divertida, bonica, interessant... i seguim tocant força bé.

Adjunto enllaços de vídeos i fotos que volten per Internet.


http://www.naciodigital.cat/elripolles/galeria/284/pagina1/casament/pages
http://www.youtube.com/watch?v=vSr_-LfCGEA
http://www.youtube.com/watch?v=21DIPMWNnb8


Glòria

1 comentari:

  1. Hola!!
    Som els Grallers de Torregrossa!

    Us enllacem al nostre bloc!!
    Molts contents de trobar-vos on-line

    http://elsdescordats.blogspot.com/

    Bon estiu, i esperem trobar-vos en més sortides!

    ResponElimina