8 d’octubre del 2013

VI Trobada Gegantera de la Selva - Caldes de Malavella

Tal com us avançàvem dies enrere, aquest octubre havia de ser mogut. I quina manera de començar-lo! Aquest cap de setmana, vam ser a la VI Trobada Gegantera de la comarca de la Selva a Caldes de Malavella. Després de l’ensurt de divendres al vespre, quan el remolc dels gegants va decidir anar cap a l'últim assaig del ball a Caldes tot sol sense esperar la furgoneta que l'arrossegava, la colla es va reprendre i vam anar ben animats cap a la trobada. La novetat de la sortida, a part dels nyanyos dels gegants, aquest cop van ser les noves bosses!
 
 
Vam arribar a Caldes amb tantes ganes de veure el ball de la Selva que volíem fer la plantada al camp de futbol vell. Sort que la voluntària que se'ns va assignar va estar al cas i ens va acompanyar cap a la plaça de La Selva on ja hi havia la majoria de gegants preparats per començar la cercavila.
 
Un cop a la plaça, un grup de teatre local es va encarregar d’animar tot l’esdeveniment. Primer fent la presentació de les colles, després donant regals al públic,... i com no, el tret de sortida de la cercavila. Des d’allà vam anar pels carrers de Caldes acompanyats de les 20 colles que hi vam assistir, segons ens van comentar totes les colles de la selva menys una. Un èxit! Feia molt de goig, cap a 40 gegants, gegantons, capgrossos,... I així vam anar fent —amb el nostre ja habitual Ball dels 7 salts per animar algun punt de la cercavila— fins el camp de futbol.
 
Allà vam col·locar tots els gegants en rotllana per al Ball de la Selva. La música, a càrrec dels Grallers Escaldats, els amfitrions! Un ball molt maco i diferent de tots els altres: els gegants i les gegantes ballen en dos cercles, un a dintre de l’altre! Això sí, també s’ha de dir que una mica més complicat —potser per això els nostres balladors van girar cap a l’altre cantó en alguna ocasió!! No res, nois, va quedar molt bé!
 
I com no, fet el ball, el Gener, Febrer i Passi-ho bé per ballar lliurement tots plegats al ritme de tots els músics de les colles. Després, parlaments d’autoritats i els records de la trobada per a les colles. Llavors va ser quan va començar a ploure! Sort que, amb previsió, ja es va escurçar una mica la cercavila.
 
Des d’allà vam anar cap al pavelló, on es feia el sopar. Un bon menú: ensalada russa de primer i pollastre al cava de segon. Tot això banyat amb un bon vi, d’un que rajava d’una font!! Moltes gràcies per tot i enhorabona per la fantàstica organització de tot l’esdeveniment, Colla Gegantera de Caldes de Malavella i Grallers Escaldats!
 
Volem acabar agraint un cop més les moltes mostres d’interès rebudes per part de les colles geganteres, preocupades per l’accident. Us tornem a donar les gràcies a tots! 
 
I aquesta setmana, tornem-hi: dissabte sortida a casa per la II Fira de l’Olla i diumenge a Santa Maria de Palautordera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada