18 de juny del 2013

XX Vila Gegantera Gironina


Aquest passat cap de setmana, 15 i 16 de juny, vam anar a la trobada que es feia a Lloret per celebrar la XX Vila Gegantera Gironina. Un cap de setmana intens, però molt emocionant. Moltes novetats per a la colla de Breda...

Les dots organitzatives i previsores del nostre cap de colla ens van convocar al Centre Cívic a quarts de tres per distribuir-nos en els cotxes. Bona pensada, ja que tot i arribar d’hora a Lloret, vam trigar força estona a trobar aparcament. Paciència, una primera ruta turística per la vila...

Un cop tots junts, vam anar cap al passeig Manel Bernat amb els nostres gegantons per a la plantada: la Cabra, la Dona d’Aigua i l’avi Joan, que s’estrenava a la vila que a ell tant li agradava —emotives les paraules de la família en un comentari al Facebook. Moltes gràcies Pepa! Els gegants haurien d’esperar una mica més per sortir. Allà vam poder conèixer companys de les comarques gironines i les seves figures: Blanes, Caldes, Vilafant, Puigcerdà,... Després d’unes quantes havaneres geganteres i de preparar la nostra Dona d’Aigua i el seu nou raig d’aigua, vam començar la cercavila amb unes quantes noves incorporacions: dos nous grallers (amb la seva meravellosa versió de l’Inana i La Fira), un timbal, una caixa, i tres portadors més!! Sí, la colla ha crescut força últimament! I encara en queden uns quants més per estrenar-se... Sota el fort sol de la tarda, vam amenitzar la passejada dels centenars de turistes que, embadalits, miraven què passava, què era tot allò... Ai, aquests catalans!!! Les noves manotes de l’avi Joan es van encarregar de pujar el to a aquelles cares ja vermelles pel sol, però sort del raig de la Dona d’Aigua, que ens ajudava a refrescar-nos a tots. Aquestes dues novetats van ser el triomf de la colla la tarda de dissabte. Els nostres veïns, els quatre cavallers de la colla gegantera Ganxona de Sant Feliu de Guíxols, van animar molt l’ambient, un grup molt ben parit.


Un cop a la plaça Pere Torrent, les colles vam anar entrant a poc a poc, mentre l’Àlex feia les presentacions oficials. Després mostra dels balls de les colles geganteres. En el nostre cas, una altra primícia: vam fer la preestrena del Ball de l’Abadia de Breda (música de Jaume Fugarolas i coreografia de Glòria Busquets i Jaume Roca). Un primer tast del que serà el nou ball dels gegants, un nou patrimoni cultural per a tots els bredencs i bredenques. Molts de nervis, sí! Però tot va sortir molt bé. Vam gaudir de molts altres balls. A les fotos podreu veure’n alguns.


Un cop es va acabar la mostra de balls, vam anar a recuperar forces al sopar de germanor que ens havien organitzat els amfitrions de Lloret. Molta i molta gent en un ambient festiu increïble. Gralles + timbals + ganes de festa..., ja us ho podeu imaginar. Per acabar ballant el que ja havia començat així, el grup Reclam, amb versions de cançons de rock català. Així fins quarts d’una. A dormir, que l’endemà n’hi havia més!

A les 7 del dematí tots dempeus! Dutxa d’aigua ben fresca (la majoria no teníem aigua calenta!) i en marxa! Cap al pavelló a despertar els gegants, que van dormir ben acompanyats, carregar-los i cap a la plantada al passeig Agustí i Font. Tot un èxit, 43 colles fent la plantada!! Si els turistes ja van sorprendre’s amb els capgrossos i els gegantons, amb tota aquella filera de gegants... No us podeu imaginar l’expectació que vam causar! Fotos i fotos i fotos amb turistes en banyador de tots tipus i colors que se sumaven als dels gegants. Una festa de colors! jajajaja! Un ambient molt festiu allà al passeig, mentre esperàvem la resta de la colla que havia anat a l’últim assaig del Ball de les comarques gironines. Un cop tots junts, esmorzant a l’ombra dels gegants, vam esperar a l’hora de sortir. A les onze, començaven les dues cercaviles que es trobarien a la plaça Pere Torrent. Ballant i refrescant el públic arribem a destí. Sota aquell sol de justícia començaren les presentacions, benvingudes, agraïments, l’intercanvi de faixes entre els dos caps de les colles que es passen el relleu per representar la vila gegantera, entrega d’un detall commemoratiu de la trobada... I Ball de les comarques gironines. Tots els gegants i les gegantes ballant plegats i molt ben coordinats. Es veuen les hores d’assaig de les setmanes prèvies! Felicitats balladors, guies i cons! I després, cap a dinar.


Des de la Colla de gegants de Breda, volem agrair la colla amfitriona per l’organització de tot el cap de setmana, la resta de colles per haver estat una companyia fantàstica i el poble i turistes de Lloret per la rebuda i la gresca durant les cercaviles. Felicitats, Colla de Lloret, i sort per a aquest any de XX Vila Gegantera!

Com sempre, a la nostra pàgina al Facebook podeu veure la resta de fotografies que vam fer i si us agrada passar-vos-ho bé, no ho dubteu, us animem a apuntar-vos a la Colla. Com més serem, més riurem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada