19 d’agost del 2013

Trobada Gegantera Gualba 2013


Diumenge 18 d’agost, a la festa major dels nostres veïns de Gualba. Aquesta vegada, per variar, la cercavila era al dematí, així que vam haver de matinar una mica. Vam quedar a dos quarts de nou al nostre punt de trobada habitual. Uns pocs, com sempre, a buscar els gegants. Un cop tots junts vam distribuir-nos als cotxes i cap a Gualba.

Vam plantar els gegants davant l’església i, per protegir-nos del sol, que ja picava, vam buscar una ombra. A hores d’ara ja sabem que aquest sol de justícia ens acompanya a totes les sortides. Però primer de tot, per agafar forces, els companys de Gualba ens van preparar un bon esmorzar: pa amb tomàquet i embotit, què més podem demanar. Per als que necessitaven una ajuda extra per despertar-se, un cafè al bar.


Un cop acabada la missa, va ser l’hora de la cercavila. I un altre cop vam ser els encarregats d’obrir-la. Hi participaven les colles de Can Fornaca, Sant Andreu de Llavaneres, la Batllòria i Gualba (acompanyats de la colla de Lloret de mar, que els ajudaven aquests dies de festa major). Aquest cop també van comptar amb l’estrena de músics nous a la colla, una gralla i tres més a la percussió.

Van anar enfilant pels carrers del poble, seguits de les altres colles participants. Al llarg de la cercavila, vam poder veure petits i grans gaudint del raig d’aigua ben refrescant de la nostra Dona d’Aigua, que va agafant més i més protagonisme a les nostres sortides. Com sempre, vam poder refrescar-nos amb les parades dels amfitrions —tot i que algun company ens va ajudar passant-nos, per sorpresa, un glaçó pel clatell—, i per fer passar l’estona de manera divertida, en alguna de les aturades vam tornar a fer el Ball dels 7 salts, que, confessem, hem estat assajant aquests darrers dies. A les fotos podreu veure els diferents estils que tenim de representar-lo: massai, pitram fora, o estil moreno.

Un cop arribats a la plaça, vam poder veure els balls de les diferents colles i l’entrega de records de la trobada. Ens alegrem pels de Can Fornaca, que devien sopar un bon pernil (van guanyar el sorteig que es va fer).


Felicitats companys de Gualba. Esperem que passéssiu unes bones festes! 
Fins la propera, que serà l'últim cap de setmana d'agost, a Vidreres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada